Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NDE MUTLU SON

19 Temmuz 2024

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NDE MUTLU SON
Belediyemiz Personel Limited Şirketi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanımız Tahsin Erdem, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, başkan yardımcıları, sendika yöneticileri, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve belediye personelleri katıldı.
 
Başkanımız Tahsin Erdem ve Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş tarafından imza altına alınan sözleşme ile personel limited şirketindeki işçilerimizi kapsayan ve 2024 yılı Temmuz ayında geçerli olmak üzere %42 oranında artışla sonuçlandı. Belediyemiz çalışanlarının haklarının ve çalışma koşullarını iyileştiren sözleşmede günlük yevmiye 1608 TL’ye yükselirken, ikinci 6 ay için ise %10 oranında zam yapıldı.
 
İmza töreninde konuşma yapan Başkanımız Tahsin Erdem; “31 Mart öncesi üç aylık seçim periyodunda ve gittiğimiz her platformda, gerek vatandaşlarımız ile gerek çalışanlarımız ile karşılaştığımızda her ne kadar aksi yönde işçilerimizin morallerini bozmaya çalışsalar da biz mutlaka emekçi kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını vereceğimizi söylemiştik. Sendikamız ile birlikte yaptığımız toplantılarımızda günün koşullarında emekçilerimizi enflasyon canavarının etkisinden kurtarabilmek için ciddi çalışmalar yaptık. Bazı belediyeler işçi ücretlerini ödemekte zorlanırken ki bunu gururla söylüyorum çok güzel bir sözleşmeye imza atıyoruz, emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. İmza altında almış olduğumuz sözleşmemiz emekçi kardeşlerimize, Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olsun.’ şeklinde konuştu.
 
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, Başkanımız Tahsin Erdem’e teşekkür ederek, bölgenin en güzel sözleşmelerinden birini imza altına aldıklarını ifade ederek, sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
 
Konuşmaların ardından büyük alkış ve coşku eşliğinde imza töreni gerçekleştirildi.